PLAVANJE
PLAVANJE

PLAVANJE

AKTUALNI DATUMI:

25., 27. in 31. maj Atlantis

13. – 17. junij Kolezija

11. – 15. julij Kodeljevo

Cilj naših petih srečanj oz. petdnevnega programa je otroke skozi igro naučiti osnovno plavalno tehniko in jim s tem omogočiti plavalno samostojnost. Na vsakem srečanju bomo imeli dovolj časa za igro, za vaje, za utrjevanje, za raziskovanje, za skoke ter za zabavne in resne pogovore ali zgodbe.

Naš sklop petih srečanj oz. petdnevnega programa je namenjen družinam, ki otroka ne želijo vključiti v klasične plavalne tečaje, bi pa želeli, da v varnem okolju pridobiva plavalno znanje ter si krepi samozavest in samostojnost v vodi. Veliko se igramo, veliko imamo časa za svobodno preizkušanje lastnih sposobnosti in premagovanje strahu pred neznanim. Nekateri prej, nekateri kasneje. Delo z otroci je individualno usmerjeno in tako vsak naš gusar napreduje po svoje, po svojih zmožnostih in v svojem ritmu.  Želimo, da otroci, ki v vodi že uživajo, to ljubezen še poglobijo in se plavalno osamosvojijo. Otrokom, ki se s plavanjem prvič srečujejo ali pa jih je vodnega okolja celo strah, damo veliko časa, vzpodbude in priložnosti za prosto igro, da se sprostijo in začnejo raziskovati možnosti gibanja v tem novem mokrem elementu.

V skupini bo najmanj 6 in največ 12 otrok. Pričakujemo predvsem otroke stare med pet in devet let, ki imajo radi vodo, potrebujejo pa še nekaj vaje in pomoči, da bodo samostojni in zanesljivi plavalci. Na junijske termine vzamemo tudi kakšnega 4-letnika.

Plavalne programe vodi velika Gusarka Barbara, po izobrazbi profesorica športne vzgoje in učiteljica plavanja. Če je skupina večja od 6 otrok se pridruži še velika Gusarka Ksenija.

KDAJ, KJE in CENA?

V hladnih mesecih plavamo v Atlantisu, poleti pa na Koleziji in na Kodeljevem.

Več info in prijave na naravenotrok@gmail.com ali 040-187829 (Barbara)

Foto utrinki z jesenskih in poletnih plavalnih druženj.