STARŠEVSKA KLEPETALNICA

Klepetalnice so online srečanja, namenjena staršem, ki imajo željo in voljo, da izstopijo iz utečenih vsakdanjih ritmov in navad, ki njihovi družini ne ustrezajo več. Klepetalnice vodim Barbara Košir, ustanoviteljica Gozdnih Gusarjev, idejni vodja Zavoda Naraven otrok, zagovornica alternitivnih pristopov k učenju, ljubiteljica narave in svobode, mami trenutno 8- letne šolarke na domu, avanturistka in popotnica.

Klepetalnice trajajo uro in pol. Cca pol ure do 45 min vam bom vzela Barbara, da z vami delim svoje izkušnje, mnenja in spoznanja o določenih temah. Preostali čas bo namenjen vašim vprašanjem in pogovoru. Vse starševske klepetalnice bodo potekale v majhnih skupinah (6 – 8 ), da ohranimo intimnost in da se resnično lahko posvetimo vsakomur in vsem vprašanjem. Teme posameznih srečanj bodo vnaprej določene in objavljene tule na spletni strani, lahko pa se na dno strani prijavite tudi na obvestila.

Stopamo v novo obdobje. Življenje kot smo ga poznali izginja, svet dobiva nove, drugačne oblike. Izstopiti iz cone udobja, iz življenja, ki že desetletja ali stoletja teče po ustaljenih tirnicah postaja nuja. Generacije otrok, ki odraščajo v tem trenutku, se bodo morale v življenju znajti na popolnoma druge načine, kot si mi sploh lahko predstavljamo. Dolgoročno gledano želimo vzgojiti otroke, ki bodo znali razmišljati s svojo glavo, kritično, imeli dobro samopodobo in sami sebi zaupali. Svet nujno potrebuje novo generacijo, ki bo empatična. Generacijo močnih posameznikov, ki bodo znali sodelovati, ki ne bodo slepo sledili, in bodo sposobni drug drugega in našo Zemljo spoštovati.

Zato se je nujno premakniti naprej, najprej v domačem okolju. O tem bomo govorili, spoznavali različna mnenja, sama pa bom z veseljem z vami delila svoje izkušnje iz življenja, ki že nekaj časa bolj ali manj poteka izven ustaljenih tirnic.

Zakaj KLEPETALNICA in ne PREDAVANJE? Ker ne želim samo odpredavati nečesa, misleč, da je to sveta resnica in dodati še nekaj tehnik in vaj, s katerimi boste dosegli želene rezultate. To ni moj koncept, pa tudi sicer mislim, da tak način dolgoročno ne deluje. Starši trenutno, bolj kot kdajkoli prej res potrebujemo podporo in nasvet. A ravno tako zelo nam v svetu hitenja in površinske komunikacije primanjkuje biti slišan. Prepričana sem, da iz vprašanj in odgovorov ter iskrenih pogovorov vsi odnesemo več kot od samo poslušanja. (PS: če kdo ne želi sodelovati v pogovoru in bi rad samo poslušal, mi samo vnaprej javite.)

Zakaj organiziram klepetalnice? Ker smo trenutmo vsi v istem “zosu”. In vsi se sprašujemo kako dalje. In vse nas po malem stisne tesnoba, če pomislimo v kakšnem svetu bodo v prihodnje živeli naši otroci. Jaz sem se iz tega zosa že precej oddaljila, še preden je postal tako globok, kot je trenutno, zato vam lahko s svojimi izkušnjami, nasveti in idejami pomagam. Edini rezultat, ki ga želim pa je ta, da vas opolnomočim, da se vsak zase lahko premakne naprej. Od starih vzorcev k novim idejam. Močnejši kot posamezniki in bolj povezani kot družina in družba.

Napovednik srečanj najdete TU, potekala bodo v večernih urah ob torkih in/ali četrtkih od 20:00 do 21:30 v majhnih skupinah (6 – 8 udeležencev). Če komu ura ali dan ne ustreza oziroma, če zmanjka kart na spodnjem linku, mi javite na naravenotrok@gmail.com pa bomo dodali še kak termin.

Če vam skupinsko srečanje ne paše in bi potrebovali individualni pogovor, nasvete glede učenja, ideje za bolj naravno učenje otrok, pomoč pri odnosu in komunikaciji z otroki ali podporo pri stopanju v drugačen način življenja, mi lahko pišete na naravenotrok@gmail.com ali pa si rezervirate svoj termin TUKAJ.


PRIJAVE IN VSTOPNICE za Starševske klepetalnice (10 eur)