ŠPORTNA DRUŽENJA

ŠPORTAMO IN SE DRUŽIMO

Organiziramo aktivna srečanja in tedenske programe za otroke, ki ne obiskujejo šole ali vrtca. V sproščenem vzdušju se družimo in zraven osvajamo nove športne veščine in tehnike. Srečanja vodim Barbara Košir, po izobrazbi športna pedagoginja, v življenju pa zagovornica svobodne igre ter naravnega učenja ter mama 8 letni šolarki na domu.
V zadnjih letih najraje združujem športno znanje z izkušnjami pridobljenimi skozi leta preživljanja časa in svobodne igre z Gozdnimi Gusarji. Vodilo naših srečanj je, da se imamo skupaj fino, da imajo otroci družbo in da poleg tega vsak po svoje in v svojem tempu motorično napredujejo. Več informacij in prijave na naravenotrok@gmail.com ali 040187829

Za obvestila na prihajajoča športna srečanja se lahko prijavite preko obrazca spodaj.

ZA KOGA?
Za otroke stare 4 do 10 let, ki uživajo v svobodnem gibanju ter so radi telesno aktivni.

KDAJ in KAJ?
Srečanja in programi se oblikujejo sproti, tudi po želji otrok. Največ pozornost namenjamo plavanju in plavalni samostojnosti ter s tem varnosti v vodnem okolju.
Poleg tega pride na vrsto plezanje, kolesarjenje, smučanje, drsanje, igre z žogo, pohodništvo, atletika,… ipd.. Prijave sprejemamo za posamezno srečanje ali za posamezen program.

Aktivnosti na seznam dodajamo sproti. Obveščamo preko fb in po elektronski pošti.

Trenutno razpisano:

– Še dva ponedeljka se nam vodni uživači lahko pridružijo v Atlantisu!!!

5. in 12. 10.   (9:00 – 15:00 ; 33 eur na obisk, vstopnica vključena)

– Še dve sredi se lahko pridete družit na rolerjih, skejtih, skirojih ali drugih koleščkih. 7. in 14.10., Tivoli.    (9:00 – 13:00; 20 eur na obisk) 

Odprte so prijave za plavalni teden: ponedeljek 19. do petek 23. 10. Plavali bomo v Atlantisu od 9:00 do 15:00Za otroke od dopolnjenih 4. let naprej, ne glede na plavalno predznanje. Cena: 140 eur za 5dni in 33 eur za posamezen dan. (Vstopnica v Atlantis je vključena)

 http://www.naravenotrok.si/vodne-gusarije/

– V novembru (po počitnicah) začnemo s plezalnimi ponedeljki! Plezali bomo v Plezalnem centru Ljubljana v Štepanjskem naselju. 
Na stencah in v previsih se bomo družili od 9:00 do 14:30. Cena bo 115 eur za sklop 5 obiskov oziroma 27 eur za posamezen obisk. Vstopnica je že vključena v ceno.  


– Športna druženja bodo z novembrom potekala tudi ob četrtkih na prostem, če bo le vreme dopuščalo. V planu je planinski izlet, kolesarjenje, igre z žogo, atletika,… Seveda pa komaj čakamo tudi zimo in sneg da bomo lahko šli na smučanje, tek na smučeh, drsanje, sankanje,…

CENA?

Točne cene bodo napisane pri programih.
Okvirne cene so cca 20 – 35 eur za posamezno srečanje. Odvisno od tega kam gremo in koliko znaša vstopnina (če je potrebna). Plačilo celotnega programa (ponavadi 5 srečanj) je cenovno ugodnejše.
Drugi otrok iz iste družine ima vedno 10% popust.

FILOZOFIJA NAŠEGA DELA

Barbara, velika Gusarka in mama, po izobrazbi prof. športne vzgoje, sem v šolskem sistemu zdržala celih 6 mesecev. Dovolj, da sem videla, da to ne bo moja življenjska pot. Sledila so leta dela s predšolskimi otroci v raznih športnih dejavnostih, po klasičnem sistemu… Potem se je rodila moja Zoja, postala sem mami in večina stvari, ki sem jih dotlej verjela o vzgoji in učenju so se postavile na glavo. Leta 2014 so se z ljubeznijo do otrok in strastjo do narave ter svobode rodili še Gozdni Gusarji 🙂 Šport je ostal ob strani, sledilo je 7 let gozdnih dogodivščin z najboljšo posadko na svetu, svobodnimi otroci! V tem času se je šele začelo pravo učenje zame! Najprej luščenje vseh kvazi pedagoških znanj, ki so za svobodno, naravno, otroku prijazno odraščanje, popolnoma neuporabna. In potem ogromno poslušanja, zaupanja in učenja od tistih, ki so še čisti, intuitivni in neobremenjeni – otroci. Teh 7 let mi je dalo več kot katerakoli fakulteta. Zmožnost opazovati, spoštovati, ne posegati in ne obremenjevati. Vedeti, da je pogum reči NE, ko vsi skočijo z drevesa, ti pa še nisi pripravljen. Vedeti, da je pogum biti in ostati drugačen. Vedeti, da vsak napreduje po svoje in v svojem tempu in da je to edino pravilno. Vedeti, da je moja najpomembnejša naloga ta, da otroci zaupajo sami sebi!!! Poleg gusarske skupinice mi je dala vetra še moja Zojka. Vedno aktiven, super motoričen otrok, ki pa je irazit samouk! Ni bilo hujšega, za mamo športno pedagoginjo, kot da vsa njena športna znanja male dve, tri, štiriletnice prav nič ne zanimajo. Ker ona bo sama. Se bo naučila sama. In po svoje. Začetne frustracije in prepričevanje v stilu “zaupaj mi, tako ti bo šlo lažje” so se kaj kmalu prelevile v zanimanje, opazovanje in občudovanje. “Uau, poglej, pa res zmoreš sama”. V Zoji je rasla suverenost, vztrajnost in samozavest, v meni pa zaupanje, da ji lahko zaupam! In ko se je razblinila moja potreba po tem, da ji povem, pokažem, jo naučim…ko je dobila prostor, da je naredila, poskusila po svoje…šele takrat, je prišla k meni po nasvete, po mnenje, celo po kritiko.

Ta prostor bi želela dati še več otrokom., predvsem v športu. Zato se po 7 letih dogodivščin z Gozdnimi Gusarji spet posvečam bolj športnim aktivnostim.

Želim, da otroci v gibanju uživajo, da premikajo in presegajo svoje lastne meje, da zaupajo sami sebi in skozi šport gradijo pozitivno samozavest in samopodobo.

Vabljeni.

Se vidimo 🙂

Da boste obveščeni o aktualnih dogodkih, srečanjih in programih, se prijavite na našo mailing listo spodaj.