ŠND DRUŽENJA
ŠND DRUŽENJA

ŠND DRUŽENJA

ŠPORTNO-RAZISKOVALNA DRUŽENJA za ŠOLARJE NA DOMU

Organiziramo aktivna srečanja in tedenske programe za otroke, ki ne obiskujejo šole ali vrtca. V sproščenem vzdušju se družimo in zraven usvajamo nove športne veščine in tehnike. Srečanja vodim Barbara Košir, po izobrazbi športna pedagoginja, v življenju pa zagovornica svobodne igre ter naravnega učenja ter mama 10 letni šolarki na domu.
V zadnjih letih najraje združujem športno znanje z izkušnjami pridobljenimi skozi leta preživljanja časa in svobodne igre z Gozdnimi Gusarji. Vodilo naših srečanj je, da se imamo skupaj fino, da imajo otroci družbo in da poleg tega vsak po svoje in v svojem tempu motorično napredujejo. Več informacij in prijave na naravenotrok@gmail.com ali 040187829

Za obvestila na prihajajoča športna srečanja se lahko prijavite preko obrazca spodaj ali pa nam sledite na naši fb strani.

Poudarek naših srečanj je na DRUŽENJU in AKTIVNEM preživljanju časa, v sproščenem vzdušju. Otroci sodelujejo po svojih željah in napredujejo v svojem ritmu, ob pozitivni vzpodbudi skupine in z mojo pomočjo.

ZA KOGA?
Za otroke stare od 5 do 10 let, ki uživajo v svobodnem gibanju ter so radi telesno aktivni. Srečanja so namenjena predvsem šolarjem na domu in predšolskim otrokom, ki ne obiskujejo vrtca oziroma tistim, ki so med tednom ob dopoldnevih doma.

KDAJ in KAJ?
Srečanja in programi se oblikujejo sproti, po željah in z dogovori med otroci in odraslimi. Dobivamo se ob torkih in četrtkih.

Ob torkih športamo – plavanje, plezanje, kolesarjenje, smučanje, drsanje, igre z žogo, pohodništvo, atletika,… ipd..

Ob četrtkih raziskujemo teme, delamo poskuse, imamo debatno skupino ali pa se odpravimo na kakšen izlet.

Dobivamo se večinoma ob 9h in zaključimo okoli 13:30h z izjemo plavalnih dni (15.00) in daljših izletov.

Aktivnosti na seznam dodajamo sproti. Obveščamo preko fb in po elektronski pošti.

CENA?

Cena je mesečna, izbirate lahko med 5 (120 eur) in 9 (180 eur) obiski.

FILOZOFIJA NAŠEGA DELA

Barbara, velika Gusarka in mama, po izobrazbi prof. športne vzgoje, sem v šolskem sistemu zdržala celih 6 mesecev. Dovolj, da sem videla, da to ne bo moja življenjska pot. Sledila so leta dela s predšolskimi otroci v raznih športnih dejavnostih, po klasičnem sistemu… Potem se je rodila moja Zoja, postala sem mami in večina stvari, ki sem jih dotlej verjela o vzgoji in učenju so se postavile na glavo. Leta 2014 so se z ljubeznijo do otrok in strastjo do narave ter svobode rodili še Gozdni Gusarji 🙂 Šport je ostal ob strani, sledilo je 7 let gozdnih dogodivščin z najboljšo posadko na svetu, svobodnimi otroci! V tem času se je šele začelo pravo učenje zame! Najprej luščenje vseh kvazi pedagoških znanj, ki so za svobodno, naravno, otroku prijazno odraščanje, popolnoma neuporabna. In potem ogromno poslušanja, zaupanja in učenja od tistih, ki so še čisti, intuitivni in neobremenjeni – otroci. Teh 7 let mi je dalo več kot katerakoli fakulteta. Zmožnost opazovati, spoštovati, ne posegati in ne obremenjevati. Vedeti, da je pogum reči NE, ko vsi skočijo z drevesa, ti pa še nisi pripravljen. Vedeti, da je pogum biti in ostati drugačen. Vedeti, da vsak napreduje po svoje in v svojem tempu in da je to edino pravilno. Vedeti, da je moja najpomembnejša naloga ta, da otroci zaupajo sami sebi!!! Poleg gusarske skupinice mi je dala vetra še moja Zojka. Vedno aktiven, super motoričen otrok, ki pa je irazit samouk! Ni bilo hujšega, za mamo športno pedagoginjo, kot da vsa njena športna znanja male dve, tri, štiriletnice prav nič ne zanimajo. Ker ona bo sama. Se bo naučila sama. In po svoje. Začetne frustracije in prepričevanje v stilu “zaupaj mi, tako ti bo šlo lažje” so se kaj kmalu prelevile v zanimanje, opazovanje in občudovanje. “Uau, poglej, pa res zmoreš sama”. V Zoji je rasla suverenost, vztrajnost in samozavest, v meni pa zaupanje, da ji lahko zaupam! In ko se je razblinila moja potreba po tem, da ji povem, pokažem, jo naučim…ko je dobila prostor, da je naredila, poskusila po svoje…šele takrat, je prišla k meni po nasvete, po mnenje, celo po kritiko.

Ta prostor bi želela dati še več otrokom., predvsem v športu. Zato se po 7 letih dogodivščin z Gozdnimi Gusarji spet posvečam bolj športnim aktivnostim.

Želim, da otroci v gibanju uživajo, da premikajo in presegajo svoje lastne meje, da zaupajo sami sebi in skozi šport gradijo pozitivno samozavest in samopodobo.

Vabljeni.

Se vidimo 🙂

Da boste obveščeni o aktualnih dogodkih, srečanjih in programih, se prijavite na našo mailing listo na levi strani spletne strani.