KDO SMO GOZDNI GUSARJI
KDO SMO GOZDNI GUSARJI

KDO SMO GOZDNI GUSARJI

Skupina Gozdni Gusarji je nastala leta 2014, z namenom druženja predšolskih otrok ki ne obiskujejo klasičnih vzgojnih ustanov. V tem času smo skupaj doživeli marsikaj zanimivega in se naučili veliko novih stvari. V dopoldnevih, ki smo jih preživljali skupaj smo se igrali in še igrali, se lotili vsega kar je otroke zanimalo, se učili in preživljali čas v objemu narave.

Kot pravi Gusarji smo najraje seveda zunaj, kjer lahko poiščemo svoj mir in prisluhnemu gozdu, kjer lahko gradimo, ustvarjamo, iščemo luže in potočke za naše čolničke, spoznavamo rastline ter živali in se učimo skrbeti za našo zemljo. Veliko se potepamo, pogovarjamo, določamo skupna pravila in si izmišljujemo nove in nove igre. Uživamo kadar ležimo na sončku, odkrivamo skrivnosti, beremo, prepevamo in plezamo po drevesih. Radi smo divji in glasni, radi pa se tudi stiskamo. Obožujemo svobodo, obožujemo svoj čaroben čas preživet v družbi prijateljev, odkrivanje novih krajev in uživamo v tem ko se preizkušamo v tem kaj vse zmoremo. Naš moto je: SVET JE NAŠA UČILNICA.

Pri nas življenja ne ločujemo od učenja. Verjamemo, da se vsak otrok spontano vsakodnevno nauči dovolj novega, če le lahko svobodno diha in raziskuje svet okoli sebe. Želimo jim dati priložnost in čas, da se učijo kar jih zanima, ko jih zanima in ko so za to pripravljeni. Pri nas odraslih otrok ne vodimo, temveč spodbujamo in podpiramo na njihovi poti. Z njimi se učimo in raziskujemo takrat, ko otroci izrazijo željo po tem. Pristop do vsakega otroka je individualen in zelo oseben. Naš cilj je vzpostaviti krog družin, ki delimo podobne vrednote, ter omogočiti otrokom pristne prijateljske odnose ter svobodno naravno učenje z skupinsko vzpodbudo.

Gozdni Gusarji se z veseljem odpravljamo v širni svet, na športne dogodivščine, saj radi spoznavamo nove prijatelje, zato vse otroke stare od 4 do 10 let vabimo, da se nam pridružijo na kateremkoli od srečanj ali programov. Obvestila o le teh redno pošiljamo naročnikom naše mailing liste, ki se ji lahko priključite na dnu strani.

Zaplujte z nami pod gusarsko zastavo za kak dan, smo prepričani da vam bo v naši družbi prijetno.