Dopoldansko druženje v naravi 2022/23
Dopoldansko druženje v naravi 2022/23

Dopoldansko druženje v naravi 2022/23

Gozdni Gusarji bomo uživali v naravi in dobri družbi tudi v šolskem letu 2022/23.

Veste, mi smo tako radi v svojem svetu. Na naši jasici. Kjer se svet ustavi in misli umirijo. Kjer se ne mudi in je čas za tiste drobne, življenju ljube reči. 

Mi radi pobegnemo tja.  

Vabimo tudi vaše male ali velike Gusarje, da pobegnejo z nami, v naš zeleni svobodni svet. V domišljijske dežele, med gozdne prijatelje,  na nove dogodivščine in divje raziskovanje.

Tudi starši ob prihodu ali odhodu, ko se vam ne mudi k odraslim dolžnostim, vabljeni k ležanju na travi, poslušanju otroških vriskov, dolgim pogovorom, kuhanju kave na ognjišču, delu z lesom in PREDVSEM predajanju drugačni energiji življenja. 

KDAJ?

Naše pustolovske urice, polne igre, ustvarjanja, domišljije ter malih in velikih prijateljev bodo potekale od torka do četrtka v Gusarskem taboru v Pirničah, med reko Savo in hribom Grmado. Občasno pa se odpravimo tudi na kakšen izlet.

TOREK, SREDA in ČETRTEK: 8:30 – 13:30

Začnemo z mesecem septembrom, natančneje v četrtek 15.9. Gusarsko leto traja do 15.6.

ZA KOGA?

Vabimo otroke, stare od tri do deset let.

Po dolgoletnih izkušnjah v skupini mešane starosti, lahko z veliko gotovostjo trdimo, da so takšne skupine najbolj naravno okolje za optimalen razvoj in odraščanje. Tako najmlajši kot najstarejši otroci v takšnih skupinah lahko živijo in spoznavajo mnogo več kot v skupinah enake starosti. Odsotnost vrstniškega pritiska in odsotnost tekmovalnosti, ki sta skoraj obvezno prisotni pri otrocih enake starosti, dajeta prostor empatiji, sodelovanju, medsebojni pomoči. Najmlajši cvetijo ob pozornosti starejših otrok in se od njih učijo veliko hitreje kot od odraslih. Starejši imajo možnost s svojim znanjem pomagati, biti pomemben del družbe, prevzemajo odgovornost, se učijo potrpežljivosti ter si s tem pozitivno oblikujejo samopodobo.

CENA?

Cena je odvisna od števila mesečnih obiskov. Plačilo je mesečno, obračunsko obdobje pa od 15. do 15. v mesecu.

Za več informacij nam pišite na naravenotrok@gmail.com ali pa pokličite 040/187829 (na tel bomo dosegljivi od 1.9. dalje, prej pa se raje javite na mail)

AKTIVNO VKLJUČENE DRUŽINE!!!!

Ker vemo, da večina družin, kjer je prioriteta to, da so otroci
doma in izven sistema, finančno težje shaja, si lahko mesečni strošek zmanjšate z aktivno vključenostjo v skupino. V kolikor eden (ali oba) izmed staršev uživata v preživljanju časa z otroki, če radi delite svoja znanja z mlajšimi ter se od njih hkrati tudi učite in seveda, če imate čas, postanite Gusar mentor. Namesto denarja investirajte sebe. Otroci dobijo družbo in svobodno igro v naravi, vi pa spoznate mrežo podobno mislečih ljudi in prispevate k naravnemu razvoju.
Želimo zgraditi skupnost, kjer si lahko tudi odrasli najdemo podporo in kjer bodo otroci imeli na voljo različne ljudi, različnih znanj, na katere se lahko zanesejo in na katere se lahko obrnejo, ko potrebujejo pomoč. Pa najsi bo pomoč pri blatnih potičkah, pri izdelavi loka ali pa matematiki za 3 razred…

Povezovanje in medsebojna pomoč je po našem mnenju, glede na stanje v svetu, edina zdrava pot naprej. 

Aktivna vključenost staršev kot mentorjev se vrednoti v Gusarskih dnevih. Glede na mesečno število le teh (po dogovoru), se zmanjša oz. popolnoma pokrije plačilo za otroka. Za več informacij nas kontaktirajte.

Veselimo se vas,

Gozdni Gusarji

PRIJAVE IN INFO NA : naravenotrok@gmail.com ali 040/187829 (Barbara)